1461561521_facebook_online_social_media
1461561535_instagram_online_social_media
1461561581_pinterest_online_social_media

LINNEA

STENSILS

 

 

 

 

Hej, superkul att du besöker min sida!

 

Jag heter Linnea Stensils, är 23 år gammal och har tävlat i svenska landslaget i sprint-kanot sen jag var 19 år gammal. Jag är den första svensk som någonsin tagit sig till en OS-final på sträckan 200m!

 

Jag älskar allt som har med träning och tävling och har tillsammans med mina föräldrar och två systrar alltid varit väldigt aktiv. Efter min 7e plats på K1 200m vid OS i Rio 2016 så satsar jag nu mot att få stå överst på pallen och höra svenska nationalsången vid OS i Tokyo 2020. Men innan jag lägger upp på startlinjen i Tokyo har jag chans att vinna världscuper, bli Europa mästare samt Världsmästare 3 gånger. Jag har även chansen att träffa många intressanta människor, utvecklas som person och vara en förebild för unga idrottare i Sverige och Världen. Det är något som motiverar mig och mål som jag satt upp inför kommande år.

 

Jag bor och tränar i Vaxholm tillsammans med mina klubb- och landslagskamrater Erik Sandbacka och Petter Menning. Att få träna tillsammans med killar, som dessutom är bland de snabbaste i världen är en utmaning men något som jag ser som en stor fördel. Jag älskar att bo och träna i Vaxholm, det är en ganska liten men fantastiskt fin skärgårds stad och har du aldrig varit i Vaxholm rekommenderar jag dig starkt att komma ner till Vaxholms kanotsällskap för att paddla på våra fina paddelvatten!

 

Även fast sprint-kanot är huvudfokus så brinner jag för nya utmaningar och jag är inte sen till att tacka nej till ett nytt äventyr. Bara ett par veckor efter min final på OS så åkte jag till Sardinien för att ställa upp vid Europeiska mästerskapen i Surf-ski. Där lyckades jag paddla hem guldet i U23 klassen över 24 km på öppet hav. Det är ungefär 130 gånger så långt som jag vanligtvis tävlar på.

 

Jag hoppas att du vill följa mig i min satsning och att du gillar det jag gör!

 

Linnea